Sunday, February 15, 2009

Kawasaki Ninja ZX150 Limited Edition

This is Kawasaki Ninja ZX150, limited edition motorcycle. The price tag is RM10,000. Isn't she a beauty.

Kawasaki Ninja ZX150 limited edition

45 comments :

  1. fuyoo... macam best jer

    ReplyDelete
  2. macam kenal jer moto tu

    ReplyDelete
  3. Got Kawasaki Ninja 250R 2008 at home :-)

    ReplyDelete
  4. Anyway, is there any Kawasaki Ninja 80cc back before? I saw one, shaped like RXZ at Kangar. A pakcik selling Pau was riding on it. :-)

    ReplyDelete
  5. That's nice. BTW, I quit wheeler long ago.

    ReplyDelete
  6. i got 1, easyly can tapau new kawasaki 250R.

    ReplyDelete
  7. Waaa. A 150 can beat 250. Really?

    ReplyDelete
  8. of course la 150 can beat 250 coz 250 4 stroke.. tapi aprilia 125 lagi power ooo..

    ReplyDelete
  9. maybe correct. tapi i ade member trade in aprilia 125 to zx150... i dont know why? mungkin high to maintain. & awal tahun kat track day at sepang ZX150 sudah tewaskan beberapa biji Aprilia 250(not 125)

    ReplyDelete
  10. next week sebijik lagi sportbike same macam atas akan keluar dari kedai, sama macam atas tu, my friends buy ;)

    ReplyDelete
  11. dah keluar nanti bolehla test power... make sure tayar tukar dulu sbb yg standard tu tak best dan sgt2 licin. nak bawa pelan2 jer okla

    ReplyDelete
  12. tu member punya, elok la dia bawak pelan2 dulu sampai 1st service. yang i sendiri punya da 3 tahun pakai, lanyak gi kerja je.

    ReplyDelete
  13. please could u tell me where i can buy a kawasaki krr-zx150,am from mauritius ,please email me

    ReplyDelete
  14. go to kawasaki nearest dealer.. i think in south africa got & maybe also got in your country.... if you in seremban i can tell you where :) the price only half from kawasaki 250R.

    ReplyDelete
  15. south africa is very expensive ,in thailand can u tell me

    ReplyDelete
  16. thailand got.... but i think you can order from kawasaki malaysia.. search the website.. there r good.

    ReplyDelete
  17. nk tnyer skit nie..mtor nie punyer top speed bper??
    dgr citer leh smpai 200kmh.btul ker??

    ReplyDelete
  18. @lutfi: Khabarnya memang boleh mencapai 200km/h. Walau bagaimanapun, saya belum pernah cuba. Untuk makluman lanjut, anda boleh melayari laman ini: http://duniamoto.com/permotoran/kawasaki-ninja-kr...

    ReplyDelete
  19. ohw..thnks rizauddin.sy mmg bermint ngn motor nie..bper hrge sbnr dier ekk??
    downpaymen bpe?utk bper thun??ade org kate hrge dier rm8500.
    ade yg lain kte lk,dlm 10k..

    ReplyDelete
  20. @lutfi: Bab harga, saya kurang pasti. Sila rujuk di kedai.

    ReplyDelete
  21. saya mencelah sikit tuan rumah.... saya guna motor ni dah 2 tahun... top speed 210kmh(meter die ringan) tapi kalau diikutkan x sampai 200kmh... tapi memang kuat & senang2 menapau bike 150cc & 250cc yang lain (kecuali ZX250 enjin tiptop).. enjin moto ni memang lasak sebab saya bawa harian 160kmh-200kmh & x pernah lagi dipotong motor 250cc kebawah...

    berbaloi sangat2 kalau anda memiliki sebab motor ni berkualiti, selamat & lasak dengan harga yang murah.. rm9200 on the road kalau x silap... sparepart harga standard sebab xde barang ciplak macam yamaha jadi kualiti terjamin..

    ReplyDelete
  22. ok thanks rizauddin..nnti sy servay kt kedai2

    ReplyDelete
  23. baru book td.. insya allah esok lusa dapat.. x sabar rasanya nak test :)

    ReplyDelete
  24. hi kalian, saya dah lama teringin nak miliki sebiji ni...ada apa beza limited edition compare with the normal?

    ReplyDelete
  25. beza cuma warna lawa, harga lebih rm500 & cover single seat hanya plug & play. body, rim & enjin semua sama seperti yang biase, xde beza..

    ReplyDelete
  26. boleh tau kat mana kedai seremban yg paling best price? kalau ys berapa agaknya? kat pj rm9600 otr. tq.

    ReplyDelete
  27. Ape kbr semua..sy sebenarnye mmg minat giler dgn moto ni..dn akan tempah tk lama lg..kwn2..(1)perlukah sy tukar tayar moto ni kepada tyr baru yg lain? klu betul tayar apakah yg sesuai digunakan? Dunlop TT9/TT5 dll...
    (2)Adakah tayar ini tubeless?

    ReplyDelete
  28. dulu masa beli tahun 2008, (yg mcm dlm gambar tu la) tayar dia bukan tubeless dan licin. dah beli jgn lupa terus tukar tayar tubeless.. michelin pun ok gak.. lps tu tukar rantai kecik sikit coz rantai standard yg jenis besar

    ReplyDelete
  29. salam alaika & salam sejahtera..
    sy ni bru nk blajar moto brand kawasaki..so klu sy ni suka pepah smpai full trottle. 1)agk2 yang mane lagi power antara 250 & 150? sblum ni sy pepah rd125. 2) power same x antara kawasaki yang saya sebut di atas ni dgn rd125? 3) maintanen kawasaki dgn yamaha same @ x?

    ReplyDelete
  30. Apakah 2t & 4t yg sesuai digunakan pada moto zx ni?
    *Berapa km patut motor ini d servis dan apakah perlu d tukar atau d bersihkan?
    *Berapakah harga untuk sekali servis?
    *Perlukah menservis blok & headnya....
    Tolong jwb persoalan ini...saya pasti otai2 semua tahu...

    ReplyDelete
  31. salam semua...
    saya b`minat ngan motor nie..saya bru je nak beli motor,n kalau jd sy nalk amik motor nie sebagai first motor sy..masalahnye budjet sy x la bnyak sgt dalam rm1500+..
    boleh buat muka ke ngan modal bnyak 2..??bulan2 berapa ye...??

    thanks u all...salam

    ReplyDelete
  32. salam aki..
    macam mane dah dapat motor..??
    berapa bayar??
    bayar bulan2 ker..??

    ReplyDelete
  33. saya pn baru beli motor ni. down payment dlm 2000+ . bln2 byr 200+ . 4 thn

    ReplyDelete
  34. Kutu kupret.............
    Bosok............
    Negaranya juga bosok........... Maling Sialan................!

    ReplyDelete
  35. salam u all, saya baru nak beli this moto, then just nak tau, the tyre is already tubeless or not....isi t needed to change with another tyre....what kind of brand that's better to use??...

    ReplyDelete
  36. KRR 150 mmg best..........highway karak menjadi experiment......mmg best........

    ReplyDelete
  37. hello tnye cket... motor KRR ninja kat kdai skitar K.L / Klang xde ke yang jual second hand murah2?? tolong jawab pls... thx

    ReplyDelete
  38. as-salam brader2.huhu.sy umur 21 taun,bru pki moto ni 3 mggu.belum 1000km sy dh pepah smp 200kmh (no problem occur,no sdisgusting sound lepas 2,cuma rantai jd kendur.huhu. Mmg laju,tp zx250 lalu sebelah sy xbran nk kco sbb tkt kalah.haha.from my experiment :



    1) 2t(castrol) mmg jimat gilaaaa~~~(jb-serdang-bangi-genting-serdang-shah alam-jb = less than 1 liter!!!)

    2) minyak pn save,mmg save..(jb-serdang-bangi-genting-serdang-shah alam-jb-pegi balik keje smggu = rm120 or less!!!!)

    3) tayar dy licin.huhu.klu baru beli,jgn lupa psg tube utk betri, klu x dy hakis swingarm,sy dh tkene.

    4)sy beli cash rm11k.jb mmg market hrga 2.ngeri lain xtw.

    5) klu nk tuka taya,sy rse battlax / michelin terbaik~

    sekian~

    ReplyDelete
  39. @aqelXsullivan: Tahniah kerana telah membeli motorsikal ini secara tunai.

    ReplyDelete
  40. alhamdulillah~

    tq bro!

    ReplyDelete
  41. salam..bru bli moto nie dgn harga 10k.. tp bkn special edition la..nk buat bontot die jdik mcm yg SE..nk buat single seat..ade jual ker x menatang tue?

    ReplyDelete